آنتی ویروس های برتر کامپیوتر

11/19/2022 ادمین سایت
آنتی ویروس های برتر کامپیوتر

امروزه کاربران حق انتخاب بسیار گسترده‌تری نسبت به گذشته در زمینه انتخاب یک آنتی ویروس امن و مطمئن دارند و دیگر لزوما نیازی به پرداخت هزینه جهت بهره‌مندی از یک نرم افزار مناسب جهت ایمن‌سازی سیستم وجود ندارد. البته تعداد کثیر برنامه‌های موجود ممکن است افراد را دچار سردرگمی نماید؛ به همین دلیل در ادامه به سراغ بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر و مقایسه معایب و مزایای آن‌ها می‌رویم. با جانبی تیک همراه باشید

بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر

اغلب شرکت‌های امنیت سایبری، قابلیت‌های استاندارد و پایه محصولات خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این امر تنها محدود به ویندوز نمی‌شود و صاحبان دستگاه‌های مبتنی بر مک، اندروید و iOS هم می‌توانند از نسخه‌های اختصاصی، استفاده نمایند. همچنین نباید فراموش کنیم که آنتی ویروس پیش‌فرض ویندوز اکنون قادر است بسیار بهتر از گذشته، اقدام به محافظت از کاربران و داده‌های آن‌ها نماید و عملکردی در سطح آنتی ویروس‌های معتبر از خود نشان می‌دهد. با این حال برخی از امکانات اضافی و افزونه‌های جانبی در آنتی ویروس ویندوز وجود ندارد و برای بهره‌گیری از آن‌ها باید به سراغ سایر نرم افزارها بروید.

۱. آنتی ویروس رایگان Avast One Essential

نرم افزار Avast One نرم افزاری جدیدتر نسبت به سایر عناوین اشاره شده در ادامه مطلب، به شمار می‌رود که قابلیت‌های مختلفی مثل شناسایی بدافزارها، تشخیص صفحات فیشینگ و سرور مجازی شخصی را به صورت یکجا در اختیار کاربر می‌گذارد. نسخه رایگان این برنامه با پسوند Essential عرضه شده است و کاربران ویندوز و مک اواس می‌توانند از آن استفاده کنند. البته نسخه اختصاصی برای iOS نیز منتشر شده است؛ اما امکانات آن در مقایسه با نمونه دسکتاپ، بسیار کمتر و محدودتر است.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

آنتی ویروس Avast One Essential از موتور قدرتمندی بهره می‌گیرد که توانایی مهار بدافزارها، هشدار دادن در هنگام بازدید از وب سایت‌های جعلی و مسدود کردن رمزگذاری توسط باج افزارها را دارد. همچنین سرور مجازی شخصی درون نرم افزار حجم ۵ گیگابایت در هفته به ازای هر کاربر را ارائه می‌دهد که برای امور روزمره نسبتاً مناسب محسوب می‌شود.

نکات مثبت
  • محافظ قدرتمند سیستم
  • ۵ گیگابایت حجم شبکه خصوصی مجازی
نکات منفی
  • محدودیت در برخی قابلیت‌ها
  • نسخه موبایل نسبتا ساده

 

مطالب دیگر: صدا دادن لب تاب، آموزش کار با نرم افزار ANYDESK ، راهنمای خرید هندزفری بیسیم 

 

۲. آنتی ویروس رایگان AVG

اگرچه AVG یکی از زیرشاخه‌های Avast به شمار می‌رود؛ اما نرم افزار آن شاهد بازطراحی و ظاهر جدید نبوده است و شمایل کلاسیک‌تری را پیش روی کاربر می‌گذارد. نسخه رایگان این آنتی ویروس می‌تواند برای مقابله با بدافزارها، باج افزارها و جاسوس افزارها مناسب باشد. همچنین در حالت رایگان، شش اسکن مختلف در اختیار کاربر قرار دارد که شامل USB، فایل یا فولدر تکی، اسکن در هنگام بوت و DVD می‌شود.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

نرم افزار AVG AntiVirus Free علاوه‌بر وظایف گفته شده، می‌تواند در هنگام بازدید از صفحات ناامن به کاربر هشدار دهد و پیوست‌های مخرب موجود در ایمیل‌ها را نیز مسدود سازد. البته باید اشاره کرد که تمامی امکانات اشاره شده، به بهای سنگین‌تر شدن پردازش‌ها صورت می‌گیرد و بررسی‌های مستقل نشان داده است که استفاده از این آنتی ویروس می‌تواند تا ۳۰ درصد روی کاهش سرعت بارگذاری صفحات وب تاثیرگذار باشد. این برنامه در کنار ویندوز، برای مک اواس و سیستم عامل‌های موبایل هم در دسترس قرار دارد.

نکات مثبت
  • عملکرد مناسب مقابل بدافزارها
  • قابلیت‌های جانبی کاربردی
نکات منفی
  • عدم وجود شبکه خصوصی مجازی
  • کاهش سرعت بارگذاری صفحات وب

۳. آنتی ویروس Avira Free Security

شرکت آلمانی Avira یکی از نام‌های آشنا در صنعت آنتی ویروس‌ها است که از سالیان دور، نسخه‌ای رایگان از محصول خود را عرضه می‌کرده است. البته نسخه پولی این برنامه با نام Avira Prime هم موجود است؛ اما هر دو نسخه رایگان و پولی یک موتور مشابه بهره می‌برند. همچنین این نرم افزار موفق شده است تا در بررسی‌های مستقل، امتیاز بالایی کسب کند و در بسیاری از آن‌ها، رتبه یک را به خود اختصاص دهد؛ به همین دلیل در لیست بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر قرار گرفته است.

آنتی ویروس Avira Free Security با وجود استفاده از موتور بسیار قدرتمند، امکانات محدودی را در اختیار کاربران طرح رایگان خود قرار می‌دهد و شاید این مسئله، بزرگترین نقطه ضعف آن در مقایسه با رقبا محسوب شود. به نظر می‌رسد که توسعه‌دهندگان تمرکز ویژه‌ای روی ترغیب کاربران به خریداری نسخه پولی داشته‌اند و در همین راستا، اغلب ویژگی‌های کاربردی اما غیر حیاتی را از دسترس آن‌ها خارج کرده‌اند. آنتی ویروس اشاره شده دارای نسخه‌های اختصاصی برای ویندوز، مک اواس و موبایل است.

نکات مثبت
  • کسب امتیاز بالا در بررسی‌ها
  • عدم جمع‌آوری داده‌های شخصی
نکات منفی
  • امکانات محدود در نسخه رایگان

۴. آنتی‌ویروس رایگان Kaspersky Security Cloud

کسپرسکی نام بزرگی در دنیای کامپیوتر و امنیت سایبری به شمار می‌رود و نسخه رایگان آنتی ویروس خود را با نام Kaspersky Free در دسترس کاربران ویندوز قرار داده است. همچنین نسخه دیگری با نام Kaspersky Security Cloud Free هم ارائه شده که ویژگی‌های پیشرفته‌تری را درون خود جای داده است. از جمله قابلیت‌های آن می‌توان به سرور مجازی شخصی و سیستم تشخیص تنظیمات ضعیف ویندوز اشاره نمود.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

سرور مجازی شخصی آنتی ویروس کسپرسکی برخلاف Avira، حجم چندانی را ارائه می‌کند و کاربران طرح رایگان به ۲۰۰ مگابایت در هر روز محدود می‌شوند. هسته آنتی ویروس قادر به تشخیص تهدیدات امنیتی در فایل‌ها، ایمیل‌ها و صفحات وب است و عملکرد موثری در مقابله با باج افزارها از خود نشان می‌دهد. این برنامه به صورت رایگان در اندروید هم قابل استفاده خواهد بود.

نکات مثبت
  • عملکرد ضد ویروس و باج‌ افزار مناسب
نکات منفی
  • شبکه خصوصی مجازی محدود

۵. آنتی ویروس رایگان Adaware

آنتی ویروس رایگان Adaware یکی از سبک‌ترین عناوین این لیست به شمار می‌رود که در مدت زمان بسیار کوتاهی نصب می‌شود و چندان منابع سیستمی را اشغال نمی‌کند. این برنامه در دو حالت مختلف به صورت آنتی ویروس اصلی یا آنتی ویروس فرعی قابل استفاده است. در حالت دوم، Real Time Protection نرم افزار غیرفعال می‌شود؛ اما هنوز می‌تواند تهدیدات امنیتی احتمالی را در سیستم شناسایی نماید. اگر سیستم چندان قدرتمندی ندارید، Adaware می‌تواند در میان بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر برای شما قرار بگیرد.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

نرم افزار Adaware Antivirus Free می‌تواند علیه باج افزارها، جاسوس افزارها، ویروس‌ها و سایر بدافزارها مورد استفاده قرار گیرد و سه حالت سریع، کامل و سفارشی جهت اسکن را درون خود جای داده است. همچنین می‌توان اسکن‌ها را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه برنامه‌ریزی کرد. حالت خاصی هم برای بهبود عملکرد نرم افزار از طریق تخصیص منابع سخت افزاری بیشتر در نظر گرفته شده است که می‌تواند سرعت آن را در هنگام اسکن افزایش دهد.

نکات مثبت
  • عملکرد سریع و سبک
  • مکمل سایر آنتی ویروس‌ها
نکات منفی
  • پیکربندی محدود
  • عدم پشتیبانی از اسکن ایمیل

۶. آنتی ویروس رایگان Panda

آنتی ویروس رایگان Panda هم مانند عنوان قبلی، در مدت زمان کوتاهی روی سیستم نصب می‌شود و چندان روی عملکرد پردازنده و مصرف رم تاثیر ندارد؛ اگرچه تنظیمات چندانی برای شخصی‌سازی مصرف منابع هم در آن به چشم نمی‌خورد. حالت‌های مختلف اسکن در این نرم افزار می‌تواند جهت شناسایی و خنثی‌سازی بدافزارها مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین بخش مجزایی درون برنامه به نمایش آخرین اخبار امنیت سایبری می‌پردازد که می‌تواند هشدارهای لازم را در معرض دید کاربر قرار دهد و او را از آخرین نشت‌های اطلاعاتی با خبر سازد.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

اسکن سریع آنتی ویروس رایگان پاندا برای بررسی پردازش‌های فعلی، کوکی‌های مرورگر و داده‌های موجود در رم کاربرد دارد که طی زمان کمی به اتمام می‌رسد. از دیگر قابلیت‌های نرم افزار می‌توان به رمزگذاری روی برنامه، اسکن حافظه‌های جانبی و USB، پایش پردازش‌ها و آدرس‌های اینترنتی و سرور مجازی شخصی با حجم روزانه محدود اشاره نمود. در کنار ویندوز، نسخه‌های مخصوص مک اواس و اندروید هم از این آنتی ویروس منتشر شده است. اگر به محیطی ساده و بدون پیچیدگی نیاز دارید، پاندا می‌تواند یکی از بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر برای شما باشد.

نکات مثبت
  • مصرف پایین منابع سیستمی
  • طراحی مینیمال و ساده
نکات منفی
  • ریست کردن موتور جستجوی مرورگر
  • نمایش تبلیغات درون برنامه

۷. آنتی‌ویروس رایگان COMODO

آنتی ویروس COMODO می‌تواند با توجه به نیازهای کاربر قابلیت‌های پایه و استاندارد یا پیشرفته و حرفه‌ای را ارائه کند. پشتیبانی از اسکن‌ ابری یکی از نقاط قوت نرم افزار محسوب می‌شود که می‌تواند جدیدترین تهدیدات امنیتی را شناسایی نماید. همچنین این برنامه به یک جعبه شنی (Sandbox) داخلی مجهز شده است که می‌تواند پردازش‌های مشکوک را ایزوله کرده و از تاثیر آن‌ها روی سایر عملکردهای سیستمی جلوگیری به عمل آورد.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

قسمت محافظت از رمزهای عبور، ویجت اختصاصی دسکتاپ و اسکن زنده فایل‌های شبکه از دیگر قابلیت‌های آنتی ویروس COMODO به شمار می‌روند. همچنین کاربران می‌توانند در صورت علاقه، تبلیغات مربوط به آپگرید نرم افزار را خاموش کنند تا دیگر خبری از آن‌ها در محیط برنامه نباشد. این آنتی ویروس با نسخه‌های مختلف ویندوز، مک اواس و لینوکس سازگار است و کاربران می‌توانند آن را به صورت رایگان دریافت نمایند.

نکات مثبت
  • شخصی‌سازی رابط کاربری
  • تنظیمات و پیکربندی پیشرفته
  • بهره‌مندی از سندباکس
نکات منفی
  • وجود برخی باگ‌ها در تنظیمات
  • نصب برنامه‌ها و ابزارهای جانبی

۸. آنتی‌ویروس رایگان ZoneAlarm

آنتی ویروس رایگان ZoneAlarm یکی دیگر از عناوینی محسوب می‌شود که از گذشته به صورت رایگان در دسترس قرار داشته است. این برنامه می‌تواند محافظت خوبی را در مقابل جاسوس افزارها، ویروس‌ها، تروجان‌ها و بات‌ها فراهم سازد و از ابزارهای مناسبی برای مقابله با حملات تحت شبکه برخوردار است. اسکن ابری هم نقطه قوت دیگری است که می‌تواند از پایگاه داده آنلاین و اطلاعات بدست آمده از میلیون‌ها کاربر دیگر، جهت ایمن کردن رایانه شما بهره بگیرد.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

حالت ویژه بازی نیز در آنتی ویروس ZoneAlarm در نظر گرفته شده است که از ایجاد مزاحمت در هنگام بازی کردن، جلوگیری به عمل می‌آورد. کاربران می‌توانند قسمت تنظیمات برنامه را با رمز عبور، غیرقابل دسترس نمایند و از ایجاد تغییرات ناخواسته در آن ممانعت کنند. همچنین امکان تهیه نسخه پشتیبان از داده‌های آنتی ویروس وجود دارد که امکان بازیابی تنظیمات در اینده را ممکن می‌سازد. امکانات وسیع زون آلارم موجب شده است تا به یکی از بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر تبدیل شود.

نکات مثبت
  • بهره‌مندی از فایروال رایگان
  • اسکن برنامه‌ریزی شده
نکات منفی
  • مصرف بالای منابع
  • فرایند نصب آهسته

۹. آنتی‌ویروس رایگان Bitdefender

اغلب آنتی ویروس‌های رایگان، دارای محیط کاربری مشابهی با نسخه پولی خود هستند که در آن، قابلیت‌های پیشرفته از دسترس خارج شده‌اند و آیکن‌های آن‌ها به صورت غیرفعال نمایش داده می‌شوند. این کار جهت ترغیب کاربران به استفاده از قابلیت‌های بیشتر و خریداری نسخه پولی صورت می‌گیرد. با این حال برخی آنتی ویروس‌های رایگان مثل Bitdefender چنین رویه‌ای را دنبال نمی‌کنند و محیطی کاملاً مستقل دارند که موجب سادگی و دسترسی آسان‌تر به ویژگی‌های مختلف می‌شود.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

آنتی ویروس رایگان Bitdefender برای اسکن کامپیوتر کاربرد دارد و می‌توان با کشیدن و رها کردن فایل‌ها به درون آن، اسکن مستقل را هم اجرا نمود. همچنین در صورت نیاز امکان حذف برخی فایل‌ها و فولدرها از لیست اسکن نیز وجود دارد. با این حال بیت دیفندر امکانات نسبتا کمتری را در مقایسه با رقبا ارائه می‌کند و خبری از اتصال به سرور مجازی شخصی یا مدیریت پسورد درون آن نیست؛ اما قادر خواهند بود از سیستم ضد فیشینگ و کلاهبرداری این برنامه استفاده نمایند.

نکات مثبت
  • موتور ضد ویروس قدرتمند
  • رابط کاربری ساده و چشم‌نواز
نکات منفی
  • امکانات محدود در نسخه رایگان

۱۰. آنتی‌ویروس رایگان TotalAV

یکی دیگر از بهترین آنتی ویروس های رایگان کامپیوتر با نام TotalAV عرضه شده است که شاید از شهرت کمتری نسبت به سایر عناوین اشاره شده در این لیست برخوردار باشد؛ اما قطعا عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است. این آنتی ویروس از پایگاه داده عظیمی برخوردار است که می‌تواند وب سایت‌های فیشینگ را به لطف بهره‌گیری از هوش مصنوعی تشخیص دهد و از کاربران به خوبی در فضای مجازی محافظت کند.

آنتی-ویروس-های-برتر-کامپیوتر

استفاده از آنتی ویروس TotalAV بسیار آسان است و رابط کاربری مینیمالی برای آن در نظر گرفته شده است. البته نمی‌توان امکانات نسخه رایگان آن را با Avira مقایسه کرد و خبری از برخی قابلیت‌ها مثل هشدار زنده در صورت ایجاد تغییرات در تنظیمات نخواهد بود. با این حال عملکرد این برنامه کاملا قابل قبول است و برای کاربران خانگی و مصارف عمومی توصیه می‌شود.

نکات مثبت
  • پایگاه داده آنلاین غنی
  • رابط کاربری ساده و مینیمال
نکات منفی
  • امکانات کمتر در مقایسه با رقبا

 

 

دیدگاه ها
خرید عمده،هندزفری بیسیم،ساعت هوشمند،ایرپاد،پاوربانک،خرید اینترنتی